Gość
Przeszukujac forum nieznalazlem zadnego tematu na temat porad dla poczatkujacych graczy i taki walsnie chcialbym zalozyc... kazdy moze tutaj zadac nurtujace go pytanie i liczyc na pomoc ze strony kolegów np na temat swojej floty...obrony itp...tak wiec licze na poparcie xD ... wiem ze mozna na forum gry wejsc na FAQ i tam poszukac ale pomoc graczy bezposrednia jest chyba leprza
Gość
Mam pytanko czy oplaca sie budowac "Wyrzutnie Rakiet"?....ja mam 50 wr.....5 ldl...2 cdl... i 1 dj...i niewiem wlasnie czy robie dobrze bo mam zamiar zbudowac jeszcze z 15 ldl potem z 18 cdl i z 19 dj... a z czasem dziala plazmowe itp i niewiem wlasnie czy dobrze robie... niemysle o boduwaniu wszystkiego juz tylko w przyszlosci...moglby mi ktos doradzic?
Gość
szczerze mowiac ja staram sie ich nigdy nie budowac... one sa slabe strasznie no i krazowniki piora je okrutnie ale jak ktos nie ma co robic z metalem....
Gość
heh xD thx
Gość
Ja bym ci radzil wogle bunkrow nie budowac bo to wielki blad. Inwestuj wszystko we flote i rob FS-y. A wyrzutnia rakiet przydaje sie do tzw miesa armatniego czyli jak juz bedziesz mial spora obrone np duzo dzial gaussa albo cos w tym stylu to mozesz zrobic te wyrzutnie rakiet ;p
Gość
Fsy? ;P nieznam sie na terminach w ogame zbytnio heh 1-szy raz gram
Gość
FSy to wysylanie dokads floty w czasie twojej nieobecnosci zwlaszcza i glownie z recyklerem - najlepsza opcja.
A tak wogoile gracze moga pomagac wyjasnic pewne sprawy ale lepiej niech kazdy poczatkujacy przeczyta FAQ na forum glownym.... Zdecydowanie polecam...
A tak wogole to moja obrona sklada sie z malego i duzego pola ochronnego... polecam
Gość
ja też będę budował ochronę dużą i małą, tak ogólnie to polecam tutorial do gry [link jest w głównym oknie pod Kantyną] ja się sporo z niego dowiedziałem. a i tak u mnie w szkole gra sporo osób, więc nie mam problemu ;]
Gość
ja też mam pytanie robic badania,budynki,obrone czy flote bo se uzbierałem 100tys metalu 40tys kryształu i 25tys deeuteru i tak to mało ale na mojim poziomie to nawet nawet to co byście mi doradzili??
Gość
zebym jeszcze wiedzial na jakim poziomie rozwoju jestes.... wydobycie na pewno oplaca sie zwiekszac ale rowniez szpiegoska technologie wespol z odzialem rabunkowym Ja obrone prawie olalem przez co duuuuzo zaoszczedzilem ale znalezienie farm to podstawa... jak wydasz na obrone to wydasz wszystko i nic na tym nie zyskasz. Grunt to rozwoj...
Gość
ja wlasnie poszlem duuzo w obrone...badania rozwijalem zeby miec mozliwosci dzialo gaussa ..m d powloka itp...a teraz jak tak patrze to te surowce co na to poswiecialem molgbym teraz inaczej wykorzystac
Gość
to jak tak to najbardziej opłaca sie robic kopalnie i badania i troche floty
Gość
ja tak robię ;] surowce to podstawa - jak będziesz miał ich wystarczająco dużo, to dopiero możesz kombinować
Gość
aja mam kopalnie na głównej planecie na piziomie ok 12 wszystkie i do tego 12 dużych transportowców.. i codziennie je wysyłam na farmy i mam full surowców na wszystko..